EXPOSITIE TIJDENS WERELDCONGRES SCHAAKPROBLEMISTEN

Tijdens het 49e internationale congres van schaakproblemisten van 29 juli tot 5 augustus in Wageningen vond een bescheiden expositie plaats op 2 augustus van ansichtkaarten en advertenties met afbeeldingen van schaakproblemen. Items van secretaris Godfried Couwenbergh en ondergetekende waren ter bezichtiging uitgestald.

Tegelijkertijd werden ook een aantal historische eigendommen van de Nederlandse bond van schaakprobleemvrienden, voornamelijk foto-albums van schaakproblemisten en een aantal albums met fraai gecalligrafeerde schaakproblemen, geëxposeerd.

De belangstelling was helaas niet overmatig groot, waarschijnlijk omdat de expositie niet voldoende tot het gezelschap was doorgedrongen, maar de bezoekers die wčl langs kwamen waren zonder uitzondering vol bewondering voor de uitgestalde zaken.

In ieder geval was het voor de Motiefgroep een goede zaak zich aldus te presenteren. Bijgaande foto’s zijn door Godfried gemaakt.

Verslag Bas de Haas.

 

Overigens vond het Wereldcongres van schaakproblemisten 5 jaar geleden in 2001 ook in Wageningen in het (WICC) plaats. En ook toen was de Motiefgroep Schaken daarbij aanwezig.

Zie het verslag Wageningen 2001   of   zie de foto's  Wageningen 2001