Tentoonstelling/stand Wageningen

Van 28 juli t/m 4 augustus j.l. werd het 44e Wereldcongres van schaakproblemisten in Wageningen gehouden.

Er waren ca. 200 deelnemers uit 30 landen; een zeer goed georganiseerde conferentie.

Namens de Motiefgroep Schaken hebben wij: Martien de Bock, Joris Leyten en Klaus Bodlaender een kleine schaaktentoonstelling georganiseerd in het Wageningse Internationaal Conferentie Centrum (WICC) op 30 en 31 juli.

Ik heb het genoemd "a small exposition of chess pieces, pictures and problems." Deze expositie omvatte ca. 30 verschillende schaakspellen, schaakpostzegels, schaakprentbriefkaarten, posters met foto’s en platen betreffende schaakgeschiedenis en –kunst, schaakstellingen uit grootmeesterpartijen en middeleeuwse schaakproblemen en informatie over de Motiefgroep Schaken.

Onze expositie was op beide dagen 3 a 4 uur geopend. Er was zeer veel belangstelling van de deelnemers aan de schaakproblemisten-conferentie.

Joris Leyten heeft prentbriefkaarten van de Motiefgroep Schaken en schaakpostzegels (Max Euwe) verkocht, en we hebben een nieuw lid voor de Motiefgroep kunnen boeken.

Al met al een plezierige en succesvolle activiteit.

Wij hebben een zeer goede indruk van deze conferentie gekregen Het contact met de organisatoren o.l.v. H. Le Grand en zijn vrouw was zeer plezierig.

Klaus Bodlaender

Naar foto's Wageningen 2001