Schaaktentoonstelling bij 49e Wereldcongres schaakproblemisten

te Wageningen

 

De Nederlandse Bond van Schaakprobleemvrienden, opgericht in 1931, viert dit jaar zijn 75-jarige bestaan met het gastheerschap van het 49e Wereldcongres van schaakproblemisten, welke gehouden wordt in Wageningen. 

 

Gedurende het congres vindt er een schaaktentoonstelling plaats

Deze tentoonstelling vindt plaats op woensdag 2 augustus 2006 van 12.00 uur t/m 20.00 uur. 

Op de tentoonstelling zijn te zien schaakproblemen op postzegels, ansichtkaarten e.d. (zie voorbeeld) De tentoonstelling wordt met name georganiseerd door leden van de Motiefgroep Schaken Bas de Haas en Godfried Couwenbergh. De tentoonstelling wordt verder aangevuld met een aantal zaken van de Probleembond, te weten een aantal albums met gekalligrafeerde problemen uit de periode 1935-1940, en twee kleine ladenkastjes met de probleemverzamelingen van Albert Koldijk e.a.

 

Het 49e Wereldcongres van schaakproblemisten vindt plaats van 29 juli t/m 4 augustus 2006. De locatie is :

het Wageningen International Conference Centre (WICC),

Lawickse Allee 9
6701 AN Wageningen

 

Zie voor uitgebreide informatie over het congres de website  

49th World Congress of chess compositions

 

Overigens vond het Wereldcongres van schaakproblemisten 5 jaar geleden in 2001 ook in Wageningen in het (WICC) plaats. Er waren toen circa 200 deelnemers uit 30 landen aanwezig.

En ook toen was de Motiefgroep Schaken daarbij aanwezig.

Zie het verslag van Klaus Bodlaender : verslag Wageningen 2001
Zie het fotoverslag van Joris Leyten : foto's  Wageningen 2001

 

De De Nederlandse Bond van Schaakprobleemvrienden heeft als doel het bevorderen van de schaakproblematiek, waaronder mede is begrepen de eindspelstudie. Een belangrijke activiteit van de NBvS is de publicatie van Probleemblad, een internationaal toonaangevend tijdschrift over schaakcompositie. Probleemblad verschijnt eens in de twee maanden.