Geslaagde voorjaarscontactdag  in Woerden 
Op 18 april werd de voorjaarscontactdag 2015 in het Dienstencentrum Huize Zandwyk, Speellocatie van de SV Woerden, in Woerden gehouden. Dit op de plaats waar eerder (in 2008) ook al eens de contactdag gehouden werd.

Onder de titel “1972: de weken die de (schaak)wereld deden sidderen" hield Nico Schoenmakers een lezing over met name Bobby Fischer

De lezing begon met de foto van Eric de Winter in de boekwinkel / antiquariaat Bókin in Reijkjavik waar Bobby Fischer in zijn laatste jaren een vaste plek had, en eindigde via een heleboel stations, waaronder de bekende cartoons van Halldor Petursson, bij het graf van Bobby Fischer op het piepkleine kerkhof Gardaelir bij Selfoss in IJsland. En tot slot werd nog de partij Fischer - Tal Olympiade Leipzig 1960 besproken. Helaas ging de vraag naar de beste zet een beetje verloren, doordat een slimmerik in de zaal opmerkte dat de engine op het scherm het antwoord al aan het voorzeggen was.

 

Na de goedverzorgde lunch een korte vergadering met toch wel enige discussie en opwinding, maar over het algemeen weinig hoogtepunten. (En ondergetekende is weer benoemd als voorzitter.)


En tot slot de veiling. Ook deze met een nieuwigheid. Lid van verdienste Joris Leijten hoefde niet meer alle veilingitems voor de belangstellenden omhoog te houden, maar door een simpele druk op de knop verscheen telkenmale het juiste item op het nieuwe beamerscherm. Overigens hebben de schriftelijke bieders ongelijk om niet zelf aanwezig te zijn; Die missen toch maar mooi alle (gratis) verhalen bij de verschillende veilingitems, alsmede de smakelijke wijze waarop veilingmeester Nico die weet op te dienen.
 

Na afloop was er als afsluiting van een geslaagde da
g nog een gezellige (internationale) maaltijd met 9 man (vrouw) op het Kerkplein in Woerden.                                                                      
                                                                                                                       door Henk Alberts