Najaarscontactdag 2008 Woerden


Op zaterdag 15 november jl. vond in Woerden de najaarscontactdag plaats. In de grote zaal van het dienstencentrum kwamen zon 27 leden bijeen om contacten op te doen en hier en daar te snuffelen in de uitgestalde kraampjes van een tiental leden.

Op de kopse kant van de zaal had kunstenares Pia Sprong uit Woerden een uitgebreide kraam ingericht met haar bijzondere tekeningen van schakende grootmeesters en amateurspelers bij verschillende toernooien. Deze werden ook digitaal groot geprojecteerd op een scherm.

 

Contactpersoon Jan Bulk van SV Woerden verzorgde samen met enkele assistenten de inwendige mens voor een hapje en een drankje.

 

Na de lunch kwam er een uitgebreide veiling onder de hamer onder leiding van Nico van der Plas. Velen kavels gingen naar binnen en buitenland via schriftelijke en aanwezige biedingen.

 

Zoals aangekondigd in het programma was hierna een verloting van de boekencollectie van Jan Rebel. Hij was vanaf het begin van de oprichting van de Motiefgroep Schaken ruim 20 jaar actief in het bestuur als penningmeester en gespecteerd lid. In 2005 overleed hij op 82 jarige leeftijd. Hij liet een deel van zijn boekencollectie na aan Motiefgroep Schaken. Deze is verdeeld in diverse stapels en verdeeld onder de aanwezigen. Zon 25 leden bleven om deze respectvolle gift in ontvangst te nemen.

Tekst Joris Leyten,

Foto's Godfried Couwenbergh