Toon van Driel

 

In 2007 had het themanummer van de schaakkoerier het thema 'Schaken en strips'  (Schaakkoerier nummer 89)

Schaakkoerier 89 bestaat uit circa 28 pagina’s leesplezier alsmede – in het middendeel – een catalogus met daarin alle ons bekende schaakstrips. De catalogus is de afgelopen periode gestaagd gegroeid en bevat inmiddels het ongelofelijke aantal van meer dan 550 titels. (En zullen in de komende schaakkoeriers dan ook zeker aanvullingen op de catalogus plaatsen.) De verhalen in deze schaakkoerier bevatten een duidelijke lijn te starten met de geschiedenis van de schaakstrip, dan het oudste schaakstripverhaal, een aantal bekende stripfiguren (zoals Kuifje, Tom Poes en Donald Duck), een aantal wat minder bekende strips, de totstandkoming van een stripverhaal (door Joris Leyten), de overige striplanden en tenslotte de lijst schaakstrips in eerdere nummers. De leden van de Motiefgroep Schaken kregen dit themanummer automatisch toegestuurd, als een extraatje om de zomer door te komen. Voor niet leden is er beperkt de mogelijkheid om dit nummer aan te kopen.
 

 Één van de artikelen in dit themanummer ging over de striptekenaar Toon van Driel, tekenaar van onder meer FC Knudde en André van Duin. In dit artikel werd geschreven (citaat) "Het is haast ondoenlijk om een duidelijk overzicht te krijgen van al zijn (Toon van Driel) zijn schaak-creaties, met name omdat zijn werk omdat zijn werk in vele media slechts eenmalig is verschenen."

Voor Willem Broekman was dit een uitdaging om alle hem bekende schaakstrips van Toon van Driel op de site van SV Promotie op één plek bij elkaar te zetten. 

Zoals Willem zelf schrijft "zeker niet compleet maar toch wel veel."  Zie de betreffende link naar de schaakstrips Toon van Driel en oordeel zelf.