14e BENEFRALUX in TETERINGEN (BREDA), NEDERLAND

 

              

 

24 Oktober 2009

 

 

PLAATS:   

 

Dorpshuis 't Web Scheperij 13

Teteringen (Breda)

 

Op 24 oktober 2009 vindt in Teteringen, gemeente Breda, in Nederland de 14e BENEFRALUX, de Internationale ontmoeting voor schaak-motief verzamelaars plaats.

Dit is dezelfde plaats waar in 2005 de succesvolle 10e BENEFRALUX gehouden werd.

PROGRAMMA:   

 9.00  uur   zaal open

                gelegenheid tot ruilen, kopen enz.

 

11.00 uur   uitreiking 1e exemplaar Schaakkoerier 103 aan

                Jaap de Kreek en Jan van Haasteren

 

12.00 uur   gelegenheid tot lunch.

 

14.00 uur   veiling van 299 kavels

 

16.00 uur   gelegenheid tot ruilen, kopen enz.

 

17.00 uur   sluiting zaal

             

Aansluitend is er de gelegenheid tot een gemeenschappelijke maaltijd in de Chinese Muur in Teteringen (op loopafstand van ‘t Web.)

 

Tijdens deze BeNeFraLux is de zaal versierd met een bijzondere tentoonstelling. Doorheen de zaal hangen er een aantal tekeningen op A3-formaat welke tezamen een schaakpartij vormen. Het betreft hier de 1e correspondentiepartij die Jan van Haasteren en Jaap de Kreek op zo’n 20 jaar geleden tegen elkaar speelden. Dat ging als volgt; Jan van Haasteren illustreerde zijn zetten middels een tekening en Jaap de Kreek als woordkunstenaar gebruikte vervolgens de tekening om zijn zet in dichtvorm daaraan toe te voegen.  

Een tip is om een schaakbordje voor uzelf mee te nemen en te proberen de partij na te spelen.

 

Overigens als u denkt dat de naam Jan van Haasteren u bekent voorkomt. Dat klopt; hij is bekend als striptekenaar van bijvoorbeeld de strips  ‘Tinus Trotyl’ ‘Baron van Tast’ en ‘Erik en Opa’, hoewel hij eerder voor de Toonderstudio’s ook gewerkt heeft aan strips als ‘Kappie’, ‘De Grote Boze Wolf’,  ‘Hiawatha’, ‘Rick de Kikker’ en ‘Panda’. Tegenwoordig is hij vooral bekend als tekenaar van een reeks strippuzzels. Op enkele van die puzzels,  “Vang de Muis”, "Grand café" en "de Schaakclub” wordt ook geschaakt; zie de eerder hierover in Schaakkoerier 84 gepubliceerde informatie.

 

Om 11.oo is er de uitreiking van het 1e (de 1e en 2e dus eigenlijk) exemplaar van de Schaakkoerier 103 aan Jaap de Kreek en Jan van Haasteren. Deze Schaakkoerier 103, de 2e Special dit jaar, bevat de 2e schaakpartij die Jaap de Kreek en Jan van Haasteren tegen elkaar speelden en is daarmee een apart cadeautje voor alle aanwezigen op 24 oktober. (Uiteraard krijgen de andere leden deze Schaakkoerier 103 thuis gestuurd.) Het betreft hier nooit eerder gepubliceerde tekeningen, waarbij we als Motiefgroep Schaken Jaap de Kreek en Jan van Haasteren zeer erkentelijk zijn dat we deze nu in deze Schaakkoerier Special mogen publiceren.

 

ROUTEBESCHRIJVING:  

Teteringen is een dorp in de periferie van Breda. De locatie is goed te bereiken met de auto. Zie het detailkaartje hiernaast.  

Met het openbaar vervoer is er een busdienst (bus 126 of bus 127) die je vanuit Station Breda in 10 minuten tot vlak bij het gebouw de Scheperij brengt.   

Van

Breda, Station NS

Naar

Teteringen, de Scheperij

Dag Zaterdag

of

( of zie voor andere tijden www.9292ov.nl )

 

 

OVERNACHTINGEN:

Voor de buitenlandse bezoekers alsmede anderen die willen blijven overnachten is er, voldoende goed betaalbare hotelgelegenheid op circa 4 kilometer afstand van Dorpshuis 't Web in Teteringen. Namelijk op Minervum (straatnaam) liggen de hotel Première Classe Breda en het Campanile Hotel Breda vrijwel naast elkaar.

Campanille Hotel & Restaurant Breda

 

Adres:  Minervum 7090, 4817ZK Breda.

Tel: 076 5720001, Fax: 076-5720003,

E-mail: breda@campanile.nl 

Internet: www.premiereclasse.com

67 kamers, prijs ca € 74.  

Hotel Première Classe Hotel Breda

 

Adres:  Minervum 7092, 4817ZK Breda.  

Tel: 076 5787700, Fax: 076-5787701,

E-mail: breda@campanile.nl

internet: www.campanile.com 

83 kamers, prijs ca € 51.