De nieuwe James Bond film: SPECTRE 

 

'Spectre' ís de afkorting voor de terroristische organisatie, de Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion (Speciale Uitvoerende Eenheid voor Contraspionage, Terrorisme, Wraak en Afpersing). Spectre wordt geleid door Ernst Stavro Blofeld, de grote aartsvijand van 007, en kwam voor het eerst voor in het boek Thunderball en in de eerste James Bond-film, Dr. No.

 

Verhaal:

Een cryptisch bericht vanuit het verleden stuurt James Bond op een missie naar Mexico-Stad en uiteindelijk Rome, waar hij Lucia Sciarra ontmoet. Zij is de mooie weduwe van een beruchte crimineel. Bond infiltreert bij geheime ontmoetingen en ontdekt het bestaan van de duistere organisatie SPECTRE. In Londen zet Max Denbigh, het nieuwe hoofd van het Centre for National Security, vraagtekens bij Bonds acties en vraagt zich af wat nog het doel is van de MI6, geleid door M. In het geheim weet Bond Miss Moneypenny en Q. achter zich te krijgen en zij helpen in een onderzoek naar Madeleine Swann, de dochter van Bonds oude aartsvijand Mr. White, die mogelijk de sleutel is voor het ontrafelen van het web rond SPECTRE. Als een dochter van een huurmoordenaar snapt zij Bond als geen ander. Als Bond naar het hart van SPECTRE kruipt, leert hij de ijzingwekkende connectie kennen tussen zichzelf en de vijand die hij zoekt.

 Spectre wordt opgenomen in Pinewood Studios, maar ook in Rome, Mexico-Stad, Marokko en Oostenrijk. Daniel Craig kruipt wederom in de huid van James Bond. Een andere oude bekende in een nieuwe gedaante is Bonds auto, de Aston Martin. Speciaal voor deze film maakte het automerk in samenspraak met regisseur Mendes de Aston Martin DB10. Het gerucht dat Rihanna de titelsong gaat maken, is tot nu toe  bevestigd noch ontkracht. Over de soundtrack werd nog niets bekendgemaakt.

In de trailer van de film licht de Pinewood Studios een tipje van de sluier op over de 24ste Bond-film.

Bijzonder is dat deze trailer ook een duidelijk schaakfragmenten bevat:  

 

Bij de premičre van de film (eind oktober) werd bijgaande foto verspreid. Voor wie goed kijkt: onze vriend Bond staat hartstikke mat!