Grote expositie Schaakkunst

van 11 t/m 19 december 2006 in Sittard

 

Tijdens de laatste twee weken voor Kerstmis (11 t/m 19 december) vindt een grote expositie Schaakkunst plaats in Limburg: in het gebouw van Media Groep Limburg (uitgever van o.a. Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad). Bij deze expositie werkt Media Groep Limburg nauw samen met Schaakkunst en Hans Böhm.

De expositie zal twee weken lang geopend zijn tijdens kantoortijden. Er komt een expositie van ongeveer tachtig schaakkunstwerken en circa veertig zeldzame schaakspellen; verder o.a. schaakpostzegels, schaakboeken (nieuw, tweedehands, antiquarisch), allerlei curiosa zoals schaakschoenen, schaakstukken die gaan bewegen bij licht, etc. 

 

Bij de schaakspellen zullen enkele zeer bijzondere exemplaren te zien zijn. Zo zal er een spel uit de zeventiende eeuw tentoon worden gesteld met een verkoopwaarde van 18.000 euro! Maar ook het "Spel der religies" van Alie Kalverda zal er te zien zijn. 

Daarnaast zijn er nog allerlei andere activiteiten waaronder een simultaan met Hans Böhm, een power point presentatie over schaakkunst, een schaakquiz voor volwassenen en een "schaakspeurtocht"  voor kinderen.

Aan deze laatste twee activiteiten zijn ook prijzen verbonden. Verder is er op de beneden verdieping ook nog een uitgebreide kerstmarkt.

Nog niet eerder vond in Limburg zo'n grote en bijzondere schaakexpositie plaats. Kortom, de moeite van een bezoek meer dan waard. Het adres van de Media Groep Limburg is Mercator 3 te Sittard. Ook de Motiefgroep Schaken zal vertegenwoordigd zijn.