Schaakkunst expositie in Druten  

Door Henk Alberts

Op 1 april werd in Druten de expositie schaakkunst geopend. Een leuke bijeenkomst georganiseerd door Geert van Tongeren en Margreet Wevers. Heel origineel werd deze tentoonstelling deze keer eens niet geopend met een toespraak, doch de tentoonstelling werd met een stuk muziek (met schaakthema) open geblazen. (zie foto)

Het leuke van een opening is ook dat je de gelegenheid hebt om van de kunstenaars zelf het verhaal achter het kunstwerk te horen.

Zo kon ik de kunstenaar Berry uitvoerig horen vertellen over het schilderij Spasski – Timman. En zo vertelde de kunstenares Anna Kool-Troost vol enthousiasme over een groep schilderijen, waar bij de schaakkoning een (echte) op het strand gevonden steen was gebruikt, welke vervolgens (gedraaid en gekanteld (geschilderd) terug kwam op de schilderijen van de overige schaakstukken.

Bijgaande middels wat eigen foto’s een impressie van de tentoonstelling.

 

De tentoonstelling is te bezoeken tot eind april. Ook kunt u er voor kiezen het bezoek aan de expositie te combineren met een deelname aan het schaaktoernooi dat op 23 april 2006 zal worden gehouden op dezelfde locatie.

Zie voor meer informatie en openingstijden de site van Schaakkunst op www.schaakkunst.nl