De Schaak Veste Rotterdam timmert weer aan de weg

 

De Schaak Veste ging eind 2008 van start in het kader van het landelijke Masterproject.

De naam de Schaak Veste is bedacht doot de 1e projectleider Teun Koorevaar. De Veste symboliseert veiligheid omdat ze in de middeleeuwen de mensen beschermde tegen vijandelijke legers. En het verwijst naar de toren in het schaakspel, vroeger vaak kasteel genoemd. Het nieuwe logo van De Schaak Veste dat sinds december '09 gebruikt wordt, is een toren ( met daarvoor een pion) van een gereconstrueerd 8e eeuws prachtig Arabisch schaakspel. (Zie afbeelding hiernaast)

Na het stoppen van Teun Koorevaar was het enige tijd stil rond de Schaak Veste.

Nu is de Schaak Veste 'terug' met een nieuwe projectleider Wim van Os


De Schaak Veste heeft momenteel 150 leden en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.
Door het (mede-)organiseren van activiteiten rondom het thema schaak kan De Schaak Veste veel mensen een plezier doen.

De Schaak Veste presenteert zich als de plaats waar liefhebbers van het spel, de sport, de wetenschap & onderwijs, kunst & cultuur samenkomen om in een plezierige ambiance hun schaakinteresses met anderen te delen . Vanuit de regio Rotterdam wordt een grote verscheidenheid aan schaakgerelateerde activiteiten georganiseerd.
De Schaak Veste is voornamelijk bedoeld voor personen van 50 jaar en ouder maar in principe kan iedere volwassene, die ge´nteresseerd is , lid worden. Het eerste jaar, dat aanvangt op de aanmeldingsdag, is de KNSB bijdrage 5 euro en hiervoor krijgt men een welkomstpakket o.m.bestaande uit: een uitgave van het literaire schaaktijdschrift "Matten", een nummer van het KNSB Schaakmagazine en een boekenlegger.

Voorbeelden van activiteiten georganiseerd door De Schaak Veste in 2010:
* VIP in Wijk aan Zee: verzorgde busreis naar het Corus-schaaktoernooi
* Begin met het eind in gedachten! Eindspelsimultaan en "schaak-petje-op-petje-af" met Bianca Muhren
* Dubbelconcert: Hans Bouwmeester aan het demonstratiebord en Sophia Thoma aan de vleugel en omgekeerd, inclusief quatre mains!
* Chinees schaken: combinatie van Chinees buffet en een gezellig schaaktoernooitje. Verder een uitleg van Xiangqi, de Chinese variant van het schaken.

 

De Schaak Veste is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) in het kader van het landelijke project "Masters." Het project de Masters startte met drie Proeftuinen; Leeuwarden, Elburg en Rotterdam. Later kwamen daar Leiden, Amersfoort, Groningen, Roermond, Utrecht en Druten bij.

 

Zie verder de website van  De schaak Veste