De Schaak Veste Rotterdam timmert aan de weg

 

De Schaak Veste presenteert zich als de plaats waar liefhebbers van het spel, de sport, de wetenschap & onderwijs, kunst & cultuur samenkomen om in een plezierige ambiance hun schaakinteresses met anderen te delen . Vanuit de regio Rotterdam wordt een grote verscheidenheid aan schaakgerelateerde activiteiten georganiseerd.

 

De Schaak Veste is voornamelijk bedoeld voor personen van 50 jaar en ouder maar in principe kan iedere volwassene, die ge´nteresseerd is , lid worden. Het eerste jaar, dat aanvangt op de aanmeldingsdag, is de KNSB bijdrage 5 euro en hiervoor krijgt men een welkomstpakket o.m.bestaande uit: een uitgave van het literaire schaaktijdschrift "Matten", een nummer van het KNSB Schaakmagazine en een boekenlegger.

 

De Schaak Veste wil op een zeer breed terrein activiteiten organiseren met als samenbindend thema "Schaken". Aan alle activiteiten kan men op basis van vrijwilligheid deelnemen. Per activiteit zal er een bescheiden bijdrage worden gevraagd. Voldoende belangstelling is voorwaarde voor het kunnen realiseren van de activiteiten. De activiteiten zullen voornamelijk overdag plaatsvinden.
 

De Schaak Veste is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) in het kader van het landelijke project "Masters."

Het project de Masters is gestart met drie Proeftuinen; Leeuwarden, Elburg en Rotterdam. 

Inmiddels zijn daar  Leiden, Amersfoort, Groningen, Roermond, Utrecht en Druten bijgekomen.

 

Oprichter en projectleider van De Schaak Veste is Teun Koorevaar, E-mail: koorevaarx@wxs.nl
 

Zie verder de website van  De schaak Veste

Daar vindt u ook de Activiteitenkalender van De schaak Veste

(of zie ook het artikel in Schaakkoerier nummer 95)