Geslaagd Denksportfestival in de Centrale Bibliotheek Rotterdam op 3 september 2005 

In het kader van Rotterdam European Capital of Sports hield de Centrale Bibliotheek in Rotterdam op zaterdag 3 september een groot denksportfestival. Schaken, dammen, bridgen, mahjongen, Kolonisten van Catan, Go, backgammon, Warhammer, superschaak, Shogi, Chinees en Japans schaken waren vertegenwoordigd in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam.

In de hal hadden de verschillende groepen hun kramen en ook onze Motiefgroep Schaken was daar middels een kraam vertegenwoordigd.

   
 

Hans Böhm gaf een interessante lezing over probleemschaak, en er waren lezingen over bridge (oud-werldkampioen Berry Westra), superschaak (Henk van Haeringen) en backgammon (Ed Baars.) En boven was er een workshops schaken voor de jeugd bij het grote schaakspel. Daarnaast speelden zowel Hans Böhm als Ton Sijbrands (dammen) nog een simultaan in de hal van de bibliotheek. 

Verder werd de feestvreugde opgeluisterd door de aanwezigheid van de zogenaamde schaakruiters die ook in de hal rondliepen. En uiteraard was er boven in de bibliotheek nog steeds de tentoonstelling.  

Aan het eind van de dag werd in de hal van de bibliotheek door de wethouder samen met Groot (men bedoelde zijn lengte) Meester Hans Böhm een nieuw ´Rotterdams´ Schaakspel onthuld. Het nieuwe schaakspel naar een ontwerp van Kunstenaar Hoek was speciaal gemaakt voor deze gelegenheid en samengesteld uit verschillende bekende Rotterdamse gebouwen zoals de kubuswoningen en de Euromast.