Schaakfestijn in Naaldwijk op Zaterdagmiddag 15 februari 2003

 

In het winkelcentrum ‘De Tuinen’ werd zaterdagmiddag 15 februari jl. een geslaagde schaakmiddag gehouden dat gesponsord werd door de Naaldwijkse Winkeliersfederatie , Brasserie Bou en La Place.

Het schaakfestijn werd geopend door de Naaldwijkse wethouder Marijke Houben.

 

De Schaakruiters uit Brabant waren werkelijk twee kunststukken, die menigeen lieten schrikken, als ze onverhoopt een paardensprong maakten.
Het grote schaakbord werd vooral veel gebruikt door kinderen.

 


 

 

 Door Ted Barendse (oud-Naaldwijker en veelvuldig kampioen van het Westland) werd een kloksimultaan gegeven aan 5 spelers tegelijk.
Ted nam het naar schatting op tegen circa 50 tegenstanders. Pas na meer dan drie uur schaken moest hij zijn eerste nederlaag incasseren tegen thuisschaker Geert Ruigrok uit Monster. In het laatste kwartier volgden nog nederlagen tegen Thijs Janssen (jeugdschaker van Schaakmat) en Leo Duijvesteijn (seniorlid van Schaakmat). 
Mandy van Nieuwkerk en een onbekende schaker speelden remise. Het betekende voor Ted Barendse een goed resultaat van 92%.

 

Er was deze middag ook een prijsvraag. Men kon het aantal pionnen in een vaas raden. Het juiste aantal 254 werd met 253 het best benaderd door Roy Bruggeling uit Monster die daarmee een cadeaubon van € 10 won.

Het 1e Westlands Blitz Schaakkampioenschap met de beste 20 Westlandse schakers had ook veel bekijks. De wedstrijdleiding was in goede handen van Jan v.d. Ende en Leen Kemeling.
Elke speler had 5 minuten per persoon bedenktijd en iedereen moest 19 wedstrijden schaken.Jan-Willem de Jong deed dit het best met 18 uit 19. Marnix Hofman werd 2e met 16 ½; 3e werd Paul Brasser met 14 ½ voor Timon van Dijk met 14 punten. Allen kregen uit handen van Pea Kraus (voorzitter van de Naaldwijkse winkeliersfederatie) cadeaubonnen van de Naaldwijkse Winkeliersfederatie overhandigd. De troostprijs ging naar Dirk van Nieuwkerk. Verder waren er ratingprijzen voor Thijs de Bruijn (1e), Vincent Kuijvenhoven (2e), Rob van Lom (3e) en Jan Dekker (4e).

De jubilerende vereniging Schaakmat en in het bijzonder organisator van deze manifestatie Ard Dekker, kon terug zien op een geslaagde middag.

Het kampioenschap viel zo in de smaak van de schakers en de Naaldwijkse winkeliersfederatie dat is afgesproken dat hier een jaarlijkse terugkerend evenement van wordt gemaakt.

Voor meer details over de diverse activiteiten in Naaldwijk zie ook de site van de Schaakvereniging Schaakmat