Nederlands kampioenschap stripschaken in Breda

 

Tijdens de stripbeurs  op 6 en 7 maart 2010 in Breda zal er voor het eerst een Nederlands kampioenschap stripschaken gehouden worden.

Wat is nou stripschaken?
Stripschaken is een spel waarbij je als deelnemer het opneemt tegen een tegenstander, voor zover klinkt het allemaal niet ingewikkeld. Bij stripschaken draait het om tekenen en creatieve ideeen en oplossingen bedenken. Je speelt het spel met twee partijen en je start het door op een groot leeg blad met een figuur. De ene partij wil het figuurtje iets laten overkomen en de andere partij voorkomt dat het figuurtje in de val loopt die door de eerste partij is verzonnen. Het beste kun je het vergelijken met de tekenfilms van bijvoorbeeld de Roadrunner. Hierbij zet de coyoty steeds een valstrik klaar voor de roadrunner. Aangezien het een spel is zal er ook een winnende en verliezende partij zijn. Je kunt het spel winnen als de tegenpartij geen oplossing kan bedenken binnen de gestelde tijd of als de oplossing een herhaling van het voorgaande is.

Een keer zien is voldoende om het te snappen. Kom kijken, of nog liever, doe mee met het Nederlandse Kampioenschap Stripschaken op de stripbeurs Breda.
 

Voor meer informatie zie de site van de stripbeurs in Breda

 

 

Naschrift:

dit Nederlands kampioenschap stripschaken in Breda is niet doorgegaan.

Hieronder het bericht van de organisatie:
 

Helaas is het ons niet gelukt om het dit festival van de grond te krijgen ... de mensen die dat zouden doen kwamen niet op gang ... we hebben nog geprobeerd een alternatief te vinden maar het ontbrak ons aan tijd ... hopelijk volgend jaar

john