Najaarscontactdag in Lisse op 29 december 2001

 

Na het uitvallen van het EK in Groningen kon de najaarscontactdag gered worden door op 29 december uit te wijken naar Lisse. Uiteraard was de opkomst gegeven de situatie (eind december i.p.v. oktober/november) en de late verplaatsing van Groningen naar Lisse wat minder dan anders, maar met ca. 25 man toch nog wel bevredigend. (Overigens waren alle details over het niet doorgaan van het EK in Groningen, alsmede de verplaatsing naar Lisse reeds vroegtijdig op deze site te lezen, maar (te) weinig mensen hebben zich ook het bestaan van deze informatiebron gerealiseerd.)

 

De dag werd nu dus gehouden in Lisse in dezelfde grote ruime zaal waar we eerder ca. 2 jaar geleden ook reeds onze contactdag hielden. Goed te bereiken met auto en bus en met ruim voldoende parkeergelegenheid om zonder moeite je auto te kunnen parkeren.

Tot onze pech ging ook nog eens de geplande tentoonstelling "Schaken en reclame" (uitvoerig beschreven in Schaakkoerier nummer 56)) niet door, doordat Johan Buijsman zich op het laatste moment ziek moest melden. Mogelijk houden we deze tentoonstelling nog tegoed!

Wel was er een andere tentoonstelling; Theo Huijzer verblijde ons met een tentoonstelling bestaande uit ca. 30 à 40 A3-vellen met daarop vooral kranteknipsel aangaande de lange carrière van Dr. Max Euwe. Een waardige afsluiting van het Euwe-jaar 2001. Theo bedankt hiervoor! En we zullen m.i. deze tentoonstelling zeker nogmaals op een andere locatie gebruiken.

Verder lag er zoveel te koop en te ruil dat een ieder eigenlijk tijd te kort kwam ( want het was gezellig in deze tijd tussen kerst en nieuwjaar en er werd dus vooral ook nogal wat bijgekletst) en er was nog het één en ander aan aanloop van de bridgers die in de aanpalende zaal een bridgedrive hielden en zich bij het zien van de diverse veiling—items commentaar gaven in de trant van "ik wist niet dat er zoveel te verzamelen  schaak-materiaal bestond, wij bridgers hebben dat niet zo!" En er was dus een geslaagde veiling, bestaande uit circa 180 kavels, waarop ook door de niet aanwezige leden het nodige schriftelijk geboden was.

Het traditionele snelschaken tenslotte werd gewonnen door Henk Albers, voor Ben van de Berg, Rob Bijpost, Hans Blokland, Ger Dekker en van der Kooij.

 

Noteert u overigens maar alvast de komende contactdagen in uw agenda:

- zaterdag 13 april 2002 te Bussum

- zaterdag 5 oktober 2002 te Krimpen a/d IJssel

 (jubileum van de plaatselijke schaakclub)

- zaterdag 26 april 2003 te Naaldwijk

 (eveneens jubileum van de plaatselijke schaakclub.)