De Voorjaarscontactdag 2018 in Lisse                                                         door Henny van Essen

 

De Motiefgroep Schaken hield afgelopen 28 april weer een contactdag in ‘Het Poelhuys’  in Lisse. Van deze goed bereikbare locatie, met de geurende bollenvelden en de Keukenhof en het winkelcentrum binnen bereik voor de dames, werd in het verleden reeds meerdere malen gebruik gemaakt. De ruimte met gratis parkeergelegenheid werd ook deze keer weer geregeld door onze veilingmeester Nico van der Plas. De opkomst was met circa 20 aanwezigen aan de lage kant, er waren afzeggingen van negen leden door ziekte en andere oorzaken.

 

Na de gebruikelijke opbouw van de zaal konden verkopende leden hun waren uitstallen en werden verzamelingen aangevuld. Een verrassing was het verschijnen van medelid Henk Strating die met een bijzonder sigarendoosje op de proppen kwam (zie het artikel van Henk Alberts). Rob Spaans hield ‘s ochtends een lezing met onderwerpen uit zijn boek ‘Reisgids voor Schaakliefhebbers’. De onderwerpen werden door hem wat verder uitgediept.

 
 
Na de lunch kon de veiling beginnen. De 212 items werden door veilingmeester Nico van der Plas weer voortvarend afgehandeld. Hij emailt me: ‘Het was weer een ouderwets gezellige veiling. Naast schriftelijke bieders uit Nederland, waren er ook schriftelijke bieders uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Rusland, Colombia, het midden-Oosten……..ze waarderen allemaal het uitgangspunt van de vereniging: “van verzamelaars, voor verzamelaars en vaak met hele aantrekkelijke inzetprijzen. Één item verwisselde zelfs voor 0,10 van eigenaar, goedkoper verzamelen kan bijna niet! Dus kunt u onverhoopt niet komen in november?, vraag de veilingmeester hoe u makkelijk schriftelijk kunt bieden zodat u toch uw verzameling aantrekkelijk kunt uitbreiden’.
 
 
Hierna werd eerst de traditionele groepsfoto gemaakt. Na de groepsfoto werd de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden waarbij, onder andere, een nadere toelichting op het (positieve) financiële resultaat van 2017 werd gegeven. Zie voor een volledig overzicht de ‘Notulen van de Algemene Leden-vergadering te Lisse op 28 april 2018’. 
 
 
Na afloop van de dag heeft nog een groep van 12 personen de plaatselijke Griek bezocht; ondertussen een traditie.