Gouden KNSB Erespeld voor Ger Dekker

Op zondag 31 oktober j.l. is in Leiden aan Ger Dekker de gouden KNSB Erespeld uitgereikt. KNSB bestuurslid Harrie Muhren was present om tijdens het 15e "Ger Dekker Toernooi" de Erespeld bij Ger op te spelden. Ger Dekker ontving deze erespeld voor zijn vele verdiensten in de schaakwereld. Tijdens de 10e editie van het NK Rapid Jeugd dat op 16 oktober in Eindhoven werd gehouden, was Ger Dekker al gehuldigd door KNSB voorzitter Ernst Enschede.
Voor het opspelden van de erespeld moest echter nog een gelegenheid worden gevonden. Zondag was Ger Dekker terug in Leiden bij de door hem opgerichte, uiterst succesvolle jeugdschaakclub Op Eigen Wieken en wel bij het toernooi wat ook nog eens zijn naam draagt! Van alle kanten kregen we dezelfde terugkoppeling: "Als iemand dit verdiend heeft, is het Ger wel".Een opsomming van de belangrijkste verdiensten van Ger:

- 10 jaar toernooidirecteur van het NK rapid Jeugd in Eindhoven
- Oprichter van Jeugdschaakclub Op Eigen Wieken in 1981 (met momenteel 96 jeugdleden de grootste jeugdafdelingen van Nederland en grossierend in Nationale Jeugdtitels en diverse individuele jeugdtitels)
- Jarenlang belangeloos wedstrijdleider bij het Open NK jeugd in Hengelo
- Bondsraadlid van de NBSB
- Regionaal jeugdleider van de NBSB
We vergeten waarschijnlijk nog een hoop functies. Het zit de Dekker's echter in het bloed. Vr Jeugdschaakclub Op Eigen Wieken was Ger al actief in Naaldwijk bij SV Schaakmat. Zijn vader was daar echter het grote voorbeeld. Er bestaat in Naaldwijk nog altijd een pleintje die naar zijn vader is vernoemd. Zijn broer Ard is daar ook nog altijd actief en was ondermeer jarenlang jeugdleider.
[Harrie Muhren bron: www.schaakbond.nl ]

Ger Dekker is binnen de Motiefgroep Schaken ook meer dan 10 jaar bestuurslid en veilingmeester geweest tot 1998. Ger is, evenals zijn broer Ard, nog steeds lid van de Motiefgroep.

Het Bestuur van de Motiefgroep feliciteert Ger met deze eretitel van de KNSB. Redacteur Joris Leijten