GSM Sammlertreffen 2020 im Internet

Door de Corona virus heeft ook onze Duitse zustervereniging de GSM (Gemeinschaft der Schachmotivsammler) haar Sammlertreffen (contactdag) in Bad Salzuflen (gepland rond Hemelvaartsdag 21 mei) moeten afgelasten.

   

De GSM organiseert nu het ‘Sammlertreffen 2020 im Internet’

en alle leden van de Motiefgroep Schaken (naast ook alle leden van de CHLS (KWA), CCI en uiteraard van de GSM zelf) zijn uitdrukkelijk uitgenodigd om hieraan deel te nemen. 

Op dit moment is het volgende programma bekend:
- woensdag 20 t/m zondag 24 mei: digitale schaakmarkt
- donderdag 21 mei 20.00:        gezamenlijke filmavond met schaakfilm

- donderdag 21 mei, na de film : video-bijeenkomst via Skype

- vrijdag 22 mei 20.00:          Snelschaaktoernooi

 

Na de schaak-film op donderdagavond is er een video-bijeenkomst via Skype. Dit om elkaar ook nog een moment te kunnen zien en spreken.

En vanuit de Motiefgroep Schaken zijn we aan het kijken of we nog een kleine foto-tentoonstelling met foto’s van eerder contactdagen kunnen tonen.

Zie voor meer informatie ook de site van de site van de GSM (Gemeinschaft der Schachmotivsammler)  http://www.gsm-schach.eu/Home

 
 

De Schaakmarkt (woensdag 20 t/m zondag 24 mei)

 

Van zondag 17 t/m zondag 24 mei is er de zogenoemde digitale schaakmarkt: http://www.gsm-schach.eu/Schachmarkt

Elk lid kan, net als op de gewone contactdag een ‘virtuele tafel’ krijgen om zijn of haar spullen op uit te stallen. Wel is die tafel een beetje kleiner dan de tafels die we op een gewone contactdag hebben, want op elke tafel kunnen maximaal 20 items / foto's (elk maximaal 100 kByte groot) uitgesteld worden. Daarnaast kun je bij elk van de 20 items een korte beschrijving toevoegen. Verzoek (spelregel) is om deze beschrijvingen zonder prijsvermelding te doen.


Leden die een tafeltje willen hebben kunnen dit verzoek aan Wolfgang Pähtz, organisator en tevens voorzitter van de GSM sturen.  Elk lid kan maximaal 1 tafeltje krijgen.

Proces is dat mensen die geïnteresseerd zijn in iets wat zij op een tafeltje ‘zien liggen’, dit bij Wolfgang Pähtz kunnen melden. Wolfgang zal die interesse doorsturen naar de aanbieder en de verdere transactie is aan de (potentiele) koper en verkoper.
Deze procedure lijkt misschien wat omslachtig, maar we willen het geheel wel veilig houden. En we willen natuurlijk niet dat mailadressen van leden / deelnemers nodeloos op internet bekend gaan worden.
Uiteraard is het gehele proces voor alle leden gratis.

Tafel 4 is een tafel met daarop onze Schaakkoerier Specials
(Deze specials zijn vrijwel allemaal nog te verkrijgen en ook te vinden op Catawiki

 
 
De gezamenlijke filmavond met schaakfilm (donderdag 21 mei)

Geïnteresseerden kunnen een mailtje aan Wolfgang Pähtz sturen. Twee dagen voor hemelvaartsdag stuurt Wolfgang de geïnteresseerden dan de link voor deelname met de toegangsgegevens voor de film. De te tonen film is nog even geheim, maar eigendomsrechten worden gerespecteerd, dus het zal waarschijnlijk geen recente film zijn.

Registratie voor deelname is vrijblijvend en het geheel is zo ingericht dat mensen de film ook nog op een later tijdstip kunnen gaan bekijken.
Na de film is er voor de liefhebbers een video-bijeenkomst via Skype gepland om met elkaar te kunnen napraten over de film of over andere zaken. Wie aan de video-bijeenkomst wil deelnemen kan aan Wolfgang Pähtz de benodigde link vragen. 
 
 
Het snelschaaktoernooi (vrijdag 22 mei 20.00)

Het snelschaaktoernooi (Blitzturnier) heeft een vastgestelde tijdsduur van 100 minuten en een speeltempo van 5 minuten + 2 seconden per zet per persoon per partij. Dit speeltempo is zo gekozen dat ook de wat langzamere spelers zullen kunnen meespelen. De winnaar wint een jaar lang gratis lidmaatschap van de GSM.

Het Blitzturnier wordt gespeeld als een los toernooi op lichess.org
Los toernooi betekent dat het toernooi geen invloed zal hebben op een eventuele rating die u al op lichess heeft opgebouwd. Daarnaast zal het een ‘normaal’ toernooi zijn; de berserk-modus (voor de kenners) zal dus niet worden aangezet.


Het is wel noodzakelijk om vooraf een (gratis) account op lichess.org aan te maken. Daarnaast is het ook hier nodig om vooraf (tijdig, liefst uiterlijk 2 dagen vooraf) de link voor het toernooi middels een mailtje bij Wolfgang Pähtz aan te vragen.
Twee dagen voorafgaande aan het toernooi zal hij deze link aan de deelnemers toesturen. De link is ook te krijgen voor mensen die slechts als toeschouwer bij het toernooi willen komen kijken.
 
 

De nodige zaken zijn op het moment van schrijven nog in ontwikkeling. Daarom: raadpleeg voor de meest actuele informatie over het GSM Sammlertreffen 2020 im Internet steeds de site van de GSM onder
http://www.gsm-schach.eu/Home

of op deze pagina van de site van de Motiefgroep Schaken

Verder: de voertaal van het evenement zal logischerwijs voor een groot deel Duits zijn, maar het bestuur kan - desgewenst - eventueel helpen.

Disclaimer: Om privacy redenen zullen de gebruikte mailadressen na afloop van het evenement door de GSM weggegooid worden.