vorige

volgende

 

 

BOEKEN OVER EUWE

Euwe heeft niet alleen zelf boeken geschreven; er verschenen natuurlijk ook de nodige boeken over Euwe en over zijn (talrijke) partijen. Alleen al over de 2 matches om het Wereldkampioenschap, alsmede over zijn match met Keres in 1940 verschenen in totaal 9 Nederlandse en 19 buitenlandse matchboeken.

Daarnaast schreven auteurs als Kmoch, Tartakower, Richter, Teschner, Reinfeld, Brensa, Naber, Aragao, Buschke en Wildhagen speciale boeken over Euwe en over zijn partijen. Vaak staat er dan ten aanzien van de partijen in het boek de vermelding; met analyses van Dr. Max Euwe zelf.

En dan hebben we het tot nu toe alleen nog maar over Euwe als (actief) schaker. Want zeker in zijn functie als President van de FIDE, en met name ten aanzien van zijn (cruciale) rol rond de match om het wereldkampioenschap tussen Spasski en Fischer, Reykjavik 1972 is er in kranten en boeken ook nog zeer veel over Euwe geschreven. (En over de match in Reykjavik alleen al zijn er wereldwijd zo’n 125 toernooiboeken volgeschreven.)

Op de volgende pagina’s volgt een kleine bloemlezing van boeken die over Dr. Max Euwe geschreven zijn.

 

    naar homepage Motiefgroep                naar start tentoonstelling