De Voorjaarscontactdag 2017 in Ermelo         door Henny van Essen

 

 Net als in 2012 hield de Motiefgroep afgelopen 22 april weer een voorjaarscontactdag  in Centrum de Baanveger in Ermelo. Deze , goed bereikbare, locatie was evenals de vorige keer geregeld door ons lid Hans Kok. De opkomst lag met circa 30 aanwezigen op het gemiddelde, maar wanneer ik kijk naar de veelzijdige veiling, het uitgebreide (goedkope) aanbod van verkopende leden, de uitgewisselde nieuwtjes, de gezelligheid, etc., roep ik al onze leden op om een keer zo’n contactdag te bezoeken.

 

Na opbouw van de zaal konden verkopende leden hun waren uitstallen en werden verzamelingen aangevuld. Zo zag ik bijvoorbeeld dat er, naast het velletje uit 2016, ook een boekje bestaat van ‘jaar van het boek 2016’  met telkens 2 zegels waarbij de schrijvers toegelicht worden; leuk… meteen gekocht … natuurlijk voor de pagina’s met de ‘Euwe beschrijving en zegels’.

 

Na de lunch werd de jaarlijkse leden-vergadering gehouden waarbij, onder andere, een nadere toelichting op het (meevallende) financiële resultaat van 2016 werd gegeven.

 

Hierna werd eerst de traditionele groepsfoto gemaakt en kon de veiling beginnen. De 255 items werden door veilingmeester Nico van der Plas in een vlot tempo afgehandeld. Dit was de eerste veiling waarbij zowel aan de koper als de verkoper 10% veilingkosten in rekening werd gebracht, hetgeen geen enkele invloed op de biedingen leek te hebben, daar de veiling wederom een groot succes was. In de veiling werden ook 11 items geveild uit de nalatenschap van Martien de Bock, waarvan de opbrengst ( € 116,=) ten goede komt aan de Motiefgroep.

 

Na afloop van de dag heeft nog een groep van ca. 10 personen de plaatselijke chinees bezocht; ook een traditie.