Tentoonstelling Schaakkunst door de eeuwen heen

in Historisch Museum Ede

van 4 december 2002 t/m 23 februari 2003 vond er in het Historisch Museum Ede de tentoonstelling Schaakkunst door de eeuwen heen, alsmede tal van  nevenactiviteiten, plaats. Een geslaagd geheel en een tentoonstelling met bijzondere bruiklenen en medewerking van o.m. het Rijksmuseum, de Koninklijke Bibliotheek en van een aantal leden van de Motiefgroep Schaken, zoals  Godfried Couwenberg, Sjoerd van Ketel, Klaus Bodlaender, Ton Zweers, Martien de Bock en Joris Leijten.

Het geheel ook nog eens ondersteund door een meer dan voortreffelijke presentatie op de website van het Historisch Museum Ede, verzorgt door Willem Slagter. 

 

Het Museum gaat door en heeft weer nieuwe tentoonstellingen over andere onderwerpen. Het was echter zonde om deze ondersteunende website niet voor het nageslacht te bewaren. Daarom is de Motiefgroep Schaken het Historisch Museum en organisator Jos van Raan zeer erkentelijk dat zij een kopie van deze site kon krijgen om nu permanent via de site van de Motiefgroep beschikbaar te stellen. 

                                                                                 Henk Alberts

 

Hierbij de link naar de tentoonstelling Schaakkunst door de eeuwen heen, de toenmalige site van de het Historische Museum Ede

 

Overigens dit is de link naar de huidige, actuele website van het Historisch Museum Ede met ongetwijfeld weer ander interessante (hoewel niet over schaken) tentoonstellingen.