Nieuwe expositie schaakkunst

in de D'n Bogerd te Druten

   

Van 8 t/m 30 juni 2008 vindt er in D'n Bogerd te Druten een door schaakkunst georganiseerde expositie onder de titel "Global Chess" plaats.

Tijdens deze expositie wordt er nieuw werk getoond van 15 verschillende Nederlandse kunstenaars die zich allemaal bezighouden met het schaken als thema in hun werk.

Naast nieuwe werken van de Groningse kunstenares Henryette Weijmar Schultz, zal er veel nieuw werk te zien zijn van de kunstenaars Boldriaan uit Spijkenisse, Jan Langendam uit Rotterdam, Karin Miedema uit Eindhoven en van de Noord Hollandse kunstenaars Berry en Anna Kool-Troost. Voor het eerst zullen we werk tonen van Tjerk Zijlstra. Ook zeer bijzonder om te zien zijn de lichtgevende schaaktafels, de mozaïeken schaaktafels, de schaakkabinetten en de schaakhockers. Als de temperatuur binnen te hoog gaat worden kunnen de bezoekers ook buiten in het zonnetje zich bezig houden met de edele schaaksport: op het terras wordt een groot openluchtschaakspel opgesteld.

 

De expositie zal worden gehouden in Cultureel Centrum D’n Bogerd, Van Heemstraweg 53 6651 KH Druten. De expositie is te bezoeken van 8 tot en met 30 juni 2008.

Voor de openingstijden en een routebeschrijving, zie: www.bogerddruten.nl  

 

Aad

van den Bosch

 

Anna G.
Kool-Troost

 

Berry

 

Henryette Weijmar Schultz

 

Ivon Drummen

 

Karin Miedema

 

Marianne Brus

 

“The Birth of Global Chess”, Boldriaan

Alie Kalverda

 

Arif Telaku

 

Boldriaan

 

Geert

van Tongeren

 

Iris Slock

 

Jan Langendam

 

Margreet Wevers

 

Tjerk Zijlstra

 

Op zondag 8 juni 2008 om 13.30 uur zal  deze expositie “Global Chess” door Hans Böhm In de foyer van Cultureel Centrum D’n Bogerd te Druten officieel geopend worden. Deze opening is voor iedereen gratis toegankelijk. Bovendien ontvangt iedere bezoeker een kleine attentie.

De bezoekers kunnen naast de vele prachtige kunstwerken ook genieten van “schaakkoek” en een glas “Schaakkunst wijn”. Zelf Schaken en kunst combineren kan deze middag tijdens een workshop die gegeven wordt door kunstenares Karin Miedema.
In de theaterzaal zal er een Chess960 toernooi worden gehouden, georganiseerd door S.V. Tornado en gesponsord door DGT en Schaakkunst. Aan de jeugdige bezoekers is ook gedacht, voor hen wordt een speurtocht uitgestippeld. Daarnaast is er een knutseltafel aanwezig met allerlei materialen waarmee ze zich creatief kunnen uitleven.

Programma zondag 8 juni:

11.00 uur Start Chess960 toernooi

13.30 uur Officiële opening van de expositie door I.M. Hans Böhm

15.30 uur Workshop door kunstenares Karin Miedema 

17.00 uur Prijsuitreiking Chess960 toernooi

 

Locatie: Cultureel Centrum D’n Bogerd

Van Heemstraweg 53, 6651 KH Druten (GLD) 

 

voor meer informatie zie  www.schaakkunst.nl