Najaarscontactdag op 8 november in Bussum

De Najaarscontactdag van de Motiefgroep Schaken zal op zaterdag 8 november 2014 in Bussum plaatsvinden.

 

Locatie:

Denksportcentrum Bussum
Nieuwe Englaan 6
1404 EC Bussum

(Dit is ook de locatie waar de Schaakvereniging BSG Bussum zijn thuisbasis heeft.)

Deze Najaarscontactdag in Bussum is een samenwerkingsverband tussen de Motiefgroep Schaken en het Max Euwe Centrum (het MEC).

 

Dagprogramma: 
09.00  Zaal open, gelegenheid tot ruilen, kopen enz.
11.00  Verrassing 30 jaar Motiefgroep Schaken  
11.30  Gelegenheid tot lunch (Bar aanwezig)
12.00-14.00  Veiling

 

Het Middagprogramma wordt door het Max Euwe Centrum verzorgd:
14.00-14.10  Ontvangst en welkomswoord

14.10-14.40  Vertoning van beeldmateriaal: “Euwe in het Polygoonjounaal”

14.40-15.00  Korte lezing over Euwe en het Max Euwe Centrum

                   (aan de hand van de aanwezige “mobiele expositie”)

15.00-15.30   Alternatieve schaakopgaven (ter lering en vermaak)

15.30-16.10   Vertoning van beeldmateriaal: “25 jaar Max Euwe Centrum”

16.10-16.30   VragenrondeVoor het Max Euwe Centrum is dit een nieuwe activiteit. Het Max Euwe Centrum is van plan om onder de werktitel “Het MEC komt naar je toe!” tweemaal per jaar een dag met activiteiten in de regio, dus buiten het gebouw van het MEC zelf (op het Max Euweplein in Amsterdam) te houden. Dit met wisselende programma-onderdelen, zoals
[1] filmpje (over Euwe of ander filmpje uit de collectie van het MEC)
[2] presentatie (over MEC / Euwe)
[3] mobiele expositie ten toon stellen
[4] lezing / workshop (afhankelijk van de doelgroep)
[5] simultaan / training (afhankelijk van de doelgroep)
[6] Nieuwsbrief uitdelen


Het leek beide besturen een leuk idee om Contactdag en “Het MEC komt naar je toe!” een keer aan elkaar te koppelen en de Najaarscontactdag in Bussum is een goede gelegenheid om het uit te proberen. Zo zouden we elkaar kunnen versterken. Het Denksportcentrum Bussum heeft twee zalen, dus we hebben een locatie met een goede ruimte hiervoor.
 

Voor meer informatie over het Max Euwe Centrum zie de site van het MEC www.maxeuwe.nl

 

 

Bereikbaarheid auto
Bussum ligt aan de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort. Het makkelijkste is om (komende uit de richting Amsterdam) afrit 7 te nemen. Aan het eind van de afrit naar links rijden en de Huizerweg volgen. Bij de derde rotonde (pas op, het viaduct is al nummer 1!), bij de ING bank, rechtsaf de Landstraat in en na de bocht met de poffertjeskraam, rechtsaf het parkeerterrein van het gemeentehuis oprijden (let op alleen ‘s avonds vrij parkeren, behalve vrijdagavond). De laan die uitkomt op de nieuwbouw is de Nieuwe Englaan met op nummer 6 het Denksportcentrum Bussum

Wanneer u uit de richting Amersfoort komt volgt u aan het einde van afrit 7 linksaf naar Bussum, de rest van de route is als hierboven beschreven.

 

Parkeren in de Nieuwe Englaan is niet mogelijk, maar laden en lossen voor de deur van het Denksportcentum is wel mogelijk.

Parkeren in de omliggende straten kost Eur 120 voor 2 uur. Beter is het daarom te parkeren in de Parkeergarage Brediusdam, Brinklaan 33, Bussum

(Openingstijden 24 uur per dag, tarief Eur 1,- per uur, Max dagtarief Eur 15,-)

 

 

 


Bereikbaarheid Openbaar vervoer

Station Naarden-Bussum is op 600 meter afstand gelegen. Vanaf het Station Naarden-Bussum zijn rechtstreekse treinverbindingen naar Amsterdam CS, Leiden CS, Schiphol, Utrecht CS en Amersfoort. Vanaf de aankomstperrons 2 en 3 is het handigst om de zuidingang (richting Amersfoort) met het tunneltje naar links te nemen, en het kruispunt over te steken. De eerste straat links is de Nieuwe Englaan. Aan het eind van deze laan is het Denksportcentrum Bussum.