Najaarscontactactdag Bennekom

8 november 2003

 

Op 8 november a.s. werd in het Denksportcentrum "De Commanderij" te Bennekom de najaarscontactdag gehouden.

Klaus Bodlaender en Martien de Bock hadden als gastheren de zaal aangekleed met prachtige cartoons van Marijke Bodlaender, een tentoonstelling van enkele spelen uit de collectie van De Bock en een Schaakpostzegel selectie van Bodlaender met daarbij een collectie schaakpostzegel catalogi uit verschillende landen.

Naast het handelen en daarbij uitbreiden van de verschillende verzamelingen werd er aandacht gevraagd voor verschillende extra activiteiten. Godfried Couwenbergh kreeg uit handen van de redacteur de prijs voor het juist oplossen van 17 van de 18 schaakfilms die in het curiosanummer 65 van afgelopen zomer werd gehouden.

Klaus Bodlaender gaf een alleraardigst verhaal "Schaakpostzegels verzamelen en tentoonstellen" over de manier waarop hij begonnen is met Schaakpostzegels verzamelen en de manier waarop dat geordend kon worden en hoe hij dat heeft gedaan aan de hand van de tentoonstelling en de catalogi.

Om 12.30 uur verzamelden zich 7 leden voor een semi snelschaak/ rapid toernooitje met 10 minuten bedenktijd per persoon om het Motiefgroep verenigingskampioenschap olv. Henk Alberts.

Uitslag Snelschaak/Rapid:

1. G Dekker 4

2. W. Broekman 4

3. vd Kooij 3

4. B.G. vd Berg 3

5. J. Leyten 1

6. S.Engbroek 0

Ger Dekker wint in de laatste ronde in de laatste seconden; met nog enkele seconden op zijn klok en verloren stelling tegen Willem Broekman vergist de laatste zich en laat zich pardoes mat zetten. Ger Dekker wint het toernooi op onderling resultaat.

Na het toernooitje had Nico van der Plas een leuke veiling samengesteld waar door de aanwezigen en enkele schriftelijke bieders flink geboden werd.

Kortom een geslaagde dag met dank aan Klaus Bodlaender en Martien de Bock. 

                                                                                  Joris Leyten

 

Naar foto's najaarscontactdag Bennekom