Alice in WinterWonderland
Alice in WinterWonderland is een Kerstvoorstelling welke van 25 t/m 28 december 2016 door De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) in samenwerking met het Residentie Orkest in het Zuiderstrand-theater in Den Haag (Scheveningen) te zien zal zijn. Er valt echter nog wel wat meer over deze Kerstvoorstelling te vertellen.

De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) maakt elk jaar in Den Haag een kerstvoorstelling met professionele dansers en amateurs, van jong tot oud. En na de eerdere grote succesvolle kerstproducties de Notenkraker
en ‘Dancing in a Winter Wonderland’, brengt De Dutch Don’t Dance Division dit jaar tijdens de Kerstdagen het avondvullend en verhalend sprookje ‘Alice in WinterWonderland’. En ook deze voorstelling wordt, zoals
elk jaar, gespeeld door een mix van tientallen nieuwe amateurs en beroepsdansers.Het sprookje Alice in WinterWonderland is gebaseerd op de beide beroemde verhalen van Lewis Carroll, Alice in Wonderland (Alice in de wereld van de speelkaarten) en Through the Looking glass (Alice in de wereld van de schaakstukken). En daarbij is Alice in WinterWonderland voor deze gelegenheid door De Dutch Don’t Dance Division in de wondere wereld van het werk van de Nederlandse graficus M.C. Escher geplaatst. En dit alles wordt begeleid door de muziek van Tsjaikovski, gespeeld door het Residentie Orkest.

Het is een wereldpremière in het Zuiderstrandtheater te Den Haag met prachtige muziek, in een choreografie van R. Sprong & T. Stuart in een surrealistisch toneelbeeld met soms oogverblindende kostuums!
   

De voorstelling is in samenwerking met het Eschermuseum.

Het Eschermuseum is sinds 2002 gevestigd in het Paleis Lange Voorhout in den Haag. Dit in 1764 gebouwde paleis werd in 1845 gekocht door koning Willem II en was sinds die tijd een koninklijk paleis. Prins Hendrik heeft er gewoond en zowel Koningin Emma als Koningin Wilhelmina hebben het paleis als winterpaleis benut. En tijdens de regeerperiode van Koningin Juliana was het paleis het begin- en het eind-punt van de stoet op Prinsjesdag en diende het als werkpaleis. Na het aantreden van Koningin Beatrix werd deze functie in 1984 overgenomen door Paleis Noordeinde.

En tijdens de Museumnacht op zaterdag 29 oktober gaf De Dutch Don’t Dance Division een preview van haar kerstvoorstelling in de prachtige Balzaal van Paleis Lange Voorhout. Dus had ik als deelnemer bij de museumnacht het geluk / het voorrecht om alvast een voorproefje van de voorstelling te kunnen zien en om daar Alice en het witte konijn live te zien dansen (foto hiernaast.)
   
En last but not least heeft DeDDDD als reclame item voor de voorstelling de wereld ook nog verrijkt met een heuse schaakansichtkaart, zie afbeelding volgende pagina.

Speeldata Alice in WinterWonderland:
25 december 14.00 uur zwarte cast
26 december 14.00 uur witte cast
27 december 14.00 uur & 19.30 uur
28 december 14.00 uur & 19.30 uurdoor Henk Alberts