Film Alice Through The Looking Glass
 

Als vervolg op de film Alice in Wonderland uit 2010 brengt Disney er nu in 2016 film 'Alice Through The Looking Glass' uit. In een nieuw spectaculair avontuur met de onvergetelijke personages uit de geliefde verhalen van Lewis Carroll, keert Alice terug naar de sprookjesachtige wereld van Underland.

 

Het verhaal: Alice Kingsleigh heeft de afgelopen drie jaar in de voetsporen van haar vader zeilend op volle zee doorgebracht. Na haar terugkeer in Londen ontmoet ze opnieuw de blauwe rups Absolem die haar verteld dat de Mad Hatter, achtervolgd door gebeurtenissen uit het verleden die hij weigert te onthullen, in grote moeilijkheden is. Alice vindt een magische spiegel en keert terug naar de onzinnige rijk van Onderland om de Mad Hatter te gaan redden.
 

Om een vreselijk einde voor de Mad Hatter te voorkomen, moet Alice terug in de tijd reizen. Alice ‘leent’ de Chronosphere, een tijdapparaat dat iedereen (inclusief de oude vijand, de nu verbannen Rode koningin) wil, en slingert zich terug naar het verleden. Daar vindt ze naast de levende schaakstukken een aantal oude bekenden zoals het witte konijn, de Cheshire Cat, Tweedledum & Tweedledee en het ei Humpie dumpie. Maar ook is daar een nieuwe tegenstander waar ze mee te maken krijgt, namelijk niemand minder dan de Tijd zelf.  Kan Alice de ​​race tegen de Tijd winnen, en daarmee het verleden veranderen?  

 

Alice: Through the Looking Glass is vanaf 26 mei 2016 In de Nederlandse bioscopen te zien. De film duurt 113 minuten en is geregisseerd door James Bobin.  in dit vervolg op Alice in Wonderland keert Mia Wasikowska terug als Alice, Johnny Depp als de Mad Hatter, Anne Hathaway als de White Queen en Helena Bonham Carter als de Red Queen. Daarnaast is er de Tijd zelf, een nieuwe rol gespeeld door Sacha Baron Cohen.