Themanummer 'openluchtschaakspellen in Nederland, deel 2' 

(Schaakkoerier nummer 133)

Het themanummer is een jaarlijks uitkomend product van de Motiefgroep Schaken.

In Duitsland noemen ze het
Freiluftschach en er zijn duizenden ansichtkaarten (Freiluftschach-Karten) met Freiluftschach daarop. In Nederland bestond er echter geen overzicht wat er allemaal op dit gebied te vinden was.

Dat gat werd door Godfried Couwenbergh opgevuld met Schaakkoerier 118, Themanummer 'openluchtschaakspellen in Nederland.' In dit themanummer een overzicht van alle tot dan toe bekende openlucht schaakspellen in Nederland. Dit ge´llustreerd met maar liefst 140 afbeeldingen van foto's en ansichtkaarten. En deze schaakkoerier is geheel in kleur gedrukt, zodat de lezer volledig kan genieten van al die mooie schaakplekjes in Nederland.

 

 

Nu is er een tweede themanummer over dit onderwerp, Schaakkoerier 133, Themanummer 'openluchtschaakspellen in Nederland, deel 2.' In dit tweede themanummer heeft Godfried Couwenberg, samen met zijn vrouw Truusje, zich nogmaals overtroffen, door het eerdere overzicht openlucht schaakspellen in Nederland uit te breiden met nogmaals 151 openlucht schaakspellen, allemaal geillustreerd met foto's. En ook deze schaakkoerier is geheel in kleur gedrukt, zodat de lezer andermaal kan genieten van al die mooie schaakplekjes in Nederland.

 

Daarnaast is er in deze Schaakkoerier 133 een overzicht opgenomen met 20 'mobiele openlucht schaakspellen' met foto's.

 

En achterin deze Schaakkoerier 133 staat nog een lijst met 47 openlucht schaakspellen, waarvan nog geen foto voorhanden is.  Dus het verzoek aan de lezer:  HELP MEE om deze nog niet gefotografeerde openlucht schaakspellen te fotograferen.

 


Zie hieronder de afbeelding  van de voorkant van schaakkoerier 133 (Kasteel de Vanenburg in Putten)