Woerden 2021 – een contactdag anders dan anders  

 

   

Onze traditionele contactdag kent een geijkt verloop met tafels waar de verschillende deel-nemers hun dubbelen kunnen uitstallen en waar iedereen kan kijken of hij nog iets leuks kan vinden om zijn verzameling uit te breiden. Dan op de ochtend een lezing, een groeps-foto, de lunch en op de middag de veiling onder de bezielende leiding van veiling-meester Nico. Tussen-door praten we met deze en gene over allerlei schaakverzamel-onderwerpen en na afloop gaan we met de geïnteresseerden nog ergens gezellig een hapje eten.

De afgelopen 2 jaar hebben we door corona de contactdagen een paar maal moeten uitstellen en het etentje na afloop schoot er ook telkenmale bij in. Dit keer leek corona een (klein) beetje achter de rug en spraken we zelfs al weer over het etentje na afloop. Maar naarmate 13 november naderde liepen de coronacijfers weer steeds meer op. En de persco van de vrijdagavond voor 13 november gelaste zelf de sluiting van de horeca per zaterdag 13 november. Weg etentje. Erger was dat Nico ons deed schrikken door donderdag ineens om te vallen. Het betekende voor hem ziekenhuis- onderzoek en een nachtje ter observatie blijven. En voor ons betekende het dus ook geen veiling. Gelukkig gaat het met Nico inmiddels weer veel beter.

   
   
Met al deze crisis-berichten besloten de overgebleven bestuursleden om op vrijdag die leden waarvan we het mailadres bezaten en waarvan we vermoedde dat ze zouden komen in te lichten met de boodschap ‘de contactdag gaat door, maar verwacht een dag met beperkte opkomst en zonder veiling.’ Een vergelijkbaar bericht plaatste we op internet. Dit alles om leden die ver van Woerden afwonen zelf de keuze te geven al dan niet te komen.

Uiteindelijk bleef er een contactdag met 11 bezoekers over. Heel anders dan anders, wel heel gezellig. We hebben – in een soort kringgesprek - over interessante zaken gesproken, zoals bijvoorbeeld over schaken in de nieuwe Asterix en in stripverhalen in het algemeen. We hadden het over oude(re) schaak-koeriers, over kerstkaarten met schaken en over schaken en dammen. Er werd een klein beetje gehandeld en we maakte de traditionele groepsfoto. En niet te vergeten de broodjes met kroket, kaassoufflé en met kaas. Om circa half twee gingen de laatste bezoekers huiswaarts. De veiling bewaren we voor de voorjaarscontactdag.