Schaakstukkenontwerpwedstrijd 2021
   

Traditioneel vindt er in het schaakstukkenmuseum op nieuwjaarsdag de prijs-uitreiking van de jaarlijkse schaakstukkenontwerpwedstrijd plaats. Een gezellig evenement met gratis fris-drank, hapjes en ook nog eens de live-muziek van De Balcony Players.
 

Vorig jaar kon de prijsuitrijking niet doorgaan wegen corona en een daarmee verplichte sluiting / lock-down van alle musea.
En ook dit jaar gooide corona en lock-down roet in het eten. Maar dit jaar had museum-directeur Ridder Dijkshoorn daar iets op gevonden: de prijsuitreiking in het schaastukkenmuseum vond wel plaats. Maar dit keer zonder (fysieke) bezoekers. Bezoekers konden die prijs-uitreiking echter middels een opname via internet volgen.
 

   
   
De opname van de prijsuitreiking is te zien op de site van het schaakstukkenmuseum op www.schaakstukkenmuseum.nl
Alsook is de opname op Youtube te zien: Schaakstukkenontwerpwedstrijd 2021


De 5e prijs was voor Kiki van der Heiden, met het schaakspel ‘Onderwaterschaak’. Voor dit schaakspel kreeg zij 125 stemmen (11%).

4e werd het schaakspel ‘Afvalhout’ van Bent Jungling. Dit schaakspel kreeg 141 stemmen (12%).
3e werd het schaakspel van Nicky Hageman met 286 stemmen (15%).
2e werd het schaakspel van Ivanka Kovacs. Dit schaakspel kreeg 286 stemmen (25%).
En het winnende schaakspel was het origami-schaakspel van Daan Matla. Dit winnende schaakspel kreeg 435 van de 1162 stemmen (37%).
   


   
Ook in 2022 is er een schaakstukkenontwerpwedstrijd, dan ook weer met een eerste prijs van € 1000,- De zelfgemaakte schaakspellen, maximaal 50x50 groot, kunnen nog tot 1 april 2022 bij het schaakstukkenmuseum afgeleverd worden. Zie voor meer informatie de site van het schaakstukkenmuseum op www.schaakstukkenmuseum.nl

En als alles goed gaat is er in het schaakstukkenmuseum op 1 januari 2023 weer een prijsuitreiking met publiek.