Schaaktentoonstelling in het Hoogovensmuseum
 
Vanaf 14 januari is er in het Hoogovens Museum in Velsen-Noord een kleine schaaktentoonstelling ingericht t.g.v. het feit dat er dit jaar voor de 85e keer in Wijk aan Zee geschaakt wordt.
 
 
De mini-tentoonstelling vertelt middels een aantal bijzondere objecten de geschiedenis van het Hoogovens- / Corus- / Tata schaaktoernooi in Wijk aan Zee. Samensteller van de tentoonstelling Evert Hessels heeft zelf jarenlang meegedaan aan het toernooi (bij de amateurs)en haalt op deze manier herinneringen op aan die toernooien.

Het Hoogovensmuseum toont de geschiedenis van het Staalbedrijf in IJmuiden. De ontwikkeling van de IJzer- en Staalindustrie wordt levend gehouden door het presenteren van objecten, historische documenten, foto’s en filmmateriaal. Het museum is gevestigd in de oude buizen-gieterij, welke gelegen is net buiten het bedrijfsterrein van Tata Steel. Adres: Wenckebachstraat 1(2J-03, 1951 JZ Velsen-Noord). De openingstijden zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 10:30 uur tot 16:00 uur.