Alice in Escherland
 
Het Escher-jubileumjaar 2023 wordt afgesloten in theater Amare aan het Spuiplein in Den Haag met de kerstproductie Alice in Escherland van het danstheater De Dutch Donít Dance Division. Deze dansvoorstelling is te zien van 25 t/m 29 december.
 
 
De dansvoorstelling gaat over de onwerkelijke avonturen van Alice, die zich afspelen in de wonderlijke landschappen van kunstenaar en graficus M.C. Escher. Alice ontmoet tijdens haar reis verschillende eigenaardige dieren en karakters zoals Mad Hatter en Chesire Cat. De beroemde werken van Escher met eigenaardige perspectieven vormen het decor. Twee bekende, absurde werelden smelten op een buitengewone en tegelijkertijd vanzelfsprekende manier samen. Bovendien geen rare combinatie: Escher had altijd een exemplaar van Alice op zijn nachtkastje liggen!
Bovenstaande afbeelding is ook te zien in de trailer op YouTube 
 
 
Eerder, in 2016 en 2018 verzorgde De Dutch Donít Dance Division ook al een vergelijkbare voorstelling ĎAlice in Winterwonderland.í Alice in Escherland is een bewerkte versie met nog meer speciale waarin optische illusies, symmetrie en fantasie in zowel decor als kostuums te zien zijn en tot leven komen in de choreografieŽn. Het verhaal van Lewis Carroll, wordt gedanst op muziek van P.I. Tsjaikovski.

Amare Danstheater:
25 en 26 december 14:30
27 t/m 29 december 14:00 en 19:30
Tickets Ä 11,00 - 44,00