De Voorjaarscontactdag van 30 april 2022 in Arnhem

door Rob Spaans

Wat was het fijn om eindelijk weer eens een gewone contactdag te hebben zonder beperkingen vanwege het corona-virus! De opkomst was met ruim dertig aanwezigen zonder meer goed te noemen. Misschien omdat de leden lang hebben moeten wachten op een contactdag zonder beperkingen en grote gezondheidsrisico's. Of misschien omdat we in 2019 en 2021 ook op deze locatie bijeen kwamen en deze zo langzamerhand zeer vertrouwd aanvoelt. Of misschien omdat Ruud Wille de zaak net als voorgaande keren perfect had georganiseerd en er drankjes en broodjes verkrijgbaar waren voor uiterst schappelijke prijzen. Of misschien van alles een beetje.

Er stonden geen bijzondere activiteiten op het programma, maar daardoor konden de aanwezigen ook weer eens goed bijpraten en hun schaakverzameling aanvullen.
De Algemene Ledenvergadering werd nog voor de lunch gehouden. Deze mondde onverwacht uit in een langdurige discussie over mogelijkheden om de terugloop van het ledental tot staan te brengen. De knorrende magen van enkele leden zorgden ervoor dat de duur van de ALV nog tot een klein uur beperkt bleef. Na een korte lunchpauze was het tijd voor de groepsfoto en de veiling. Het duurste veilingstuk waren drie ingelijste Delftsblauwe bordjes, waaronder het overbekende bordje ter gelegenheid van het wereldkampioenschap van Euwe. Met een bod van 65,- was dat zeker niet een te dure aankoop. Het meest hilarische moment was bij veilingstuk 128 toen een bieder in de zaal die volop aan het meebieden was (we zullen zijn naam hier niet bekend maken) tijdens het biedproces aan de veilingmeester vroeg waar hij eigenlijk op aan het bieden was...
Na de veiling werd de afhandeling in de zaal verzorgd door veilingmeester Nico van der Plas, penningmeester Henny van Essen, Rob Bijpost en Joris Leijten.
Aan het eind van de middag werd de geslaagde contactdag afgesloten waarna een aantal leden nog een gezamenlijke maaltijd bij een lokale horecagelegenheid hebben genoten.

Tot slot hartelijk dank aan Ruud Wille die deze voortreffelijke locatie weer voor ons had geregeld!.

Zie ook de foto's van de contactdag op 5 juni in Arnhem