De voorjaarscontactdag 2024 in Alphen aan de Rijn
   
De Motiefgroep Schaken hield afgelopen 13 april een contactdag in zalencentrum ‘de Bron’ in Alphen aan de Rijn. Deze locatie werd voor het eerst bezocht en was geregeld door ons lid Eric Fraikin, waarvoor bedankt. De opkomst was met 15 deelnemers aan de lage kant; er waren maar liefst 9 afmeldingen! We misten o.a. Gunie du Chatinier, die door een operatie verstek moest laten gaan. Er ging een van-harte-beterschaps-kaart rond die werd getekend door de deelnemers.

Na de gebruikelijke opbouw van de zaal konden verkopende leden hun waren uitstallen en konden verzamelingen worden aangevuld.
Leo Hovestadt hield een lezing over de geschiedenis van het schaken.

   
   
Na de soep en broodjes werd de Algemene Ledenvergadering gehouden.

Voordat de veiling begon werd eerst de traditionele groepsfoto genomen..
   
   
Op de veiling werden de 189 items door veilingmeester Nico van der Plas weer vlot afgehandeld. Naast schriftelijke bieders werd er ook vanuit de zaal driftig geboden. In het kader van het 40 jarig jubileum van de Motiefgroep Schaken werden meer dan 100 items aangeboden met een inzetprijs van € 0,40, of een inzetprijs van € 0,80 (wanneer je de komende 40 jaar erbij telt zegt Nico).

Verzamelaars vinden dus nergens anders zulke aantrekkelijke inzetprijzen. Dus kunt u onverhoopt niet komen in november 2024, vraag de veilingmeester hoe u makkelijk schriftelijk kunt bieden zodat u toch uw verzameling aantrekkelijk kunt uitbreiden